Sunday, June 23, 2019

Fudbalski Jun

Nisam bas veliki  ljubitelj  zenskog fudbala ,pa tako ,ovo  svijetsko  prvenstvo sto se igra u Francuskoj ,popratim kao  dio  dosadne  ljetne tv seme ,a utakmicu pogledam  ,jedno 15 minuta ,kad  naletim ,na nekom kanalu.Da se razumijemo.Nemam ja nista protiv zenskog  fudbala ,ali vise volim dame gledati  u nekim drugim sportskim aktivnostima ,recimo odbojci ili rukometu  i nastojim da ne upadnem  u zamku  poredjenja kolektivnih sportova u  kojima ljudi  porede  ona u kojima igraju muskarci sa  zenskim izdanjima.istog.

Za razliku od mene ,Amerikanci vole zenski nogomet ,pa se svaka utakmica iz Francuske prenosi ,a vjerovatno je razlog  sto  je ovaj tim i glavni favorit za osvajanje titule .Po onome sto sam mogao vidjeti  zenski nogomet je  znatno napredovao u taktickom  dijelu ,organizacija igre i slicno ,dok individualni  kvaliteti i dalje ,sa nekoliko izuzetaka, nisu jaca strana ovog  sporta.Generalno i koliko sam mogao zapaziti  ,pobjeduje onaj sto manje grijesi  i igra se uglavnom bez  atraktivnih  poteza ,na sigurno ,gdje je pobjeda vise produkt  induvidualnih greski nego plod neke  velike kombinacije.

U isto vrijeme dok se  u Francuskoj dame ,,loptaju , ,ovde je u toku ,,Gold Cup,, prvebstvo  drzava  Sjeverne,centralne   Amerike , i kariba ,gdje su domacini 3 zemlja ;Amerika ,Jamaica i Costa Rica.Zanimljivo je ovo pogledati ,jer recimo nisam ni znao  da neke zemlje ,specijalno  Karibske i imaju   fudbalske klubove ,a imaju  i to jos dobro igraju.Ok  nije to bas Evropsko prvenstvo ,sto se kvaliteta tice ,ali onaj ko  voli  malo drugaciji fudbal od onog na koji smo navikli ,moze uzivati.Ko je najbolji.Svi i niko ,ali se nevjerovatno bore i trude.

Ljeto puno  fudbala.Juzna Amerika igra svoje prvenstvo u Brazilu.To je vec ozbiljan  sport sa jako mnogo kvalitetnih  timo va i  ,,zvijezdama u njima.Ovde su svi  dobri pocev od Brazila ,Argentine ,Urugvala ,Cilea,Kolumbije,  a i ostali su tu negdje .Brazil je favorit ,ali  bio i zadnji put ,kad je Cile  postao sampion.Vreli  fudbalski Juni od Francuske ,preko Jamiace  do Brazila .Za svakog ponesto.

2 comments:

Beka said...

sport sto bi moj predsjednik milo rek'o a ne autokefalnost

Anonymous said...

Kad sam pomislio da je izgubljena svaka nada, pronašao sam pomoć, dr. Ajayi je učinio ono što pokušavam riješiti već 7 mjeseci, ja se zovem Sandra i bio sam u braku s Mikeom 8 godina i blagoslovio dvoje djece. kad počnem sumnjati da je moj suprug vidio drugu ženu, prije nego što sam to znao, napustio je kuću i rekao da više nikada ne želi ništa sa mnom ili djecom, molio sam se da se vrati kući, ali bio je sklon mojim molbama. Dr Ajayi sam upoznao preko prijatelja koji je prolazio kroz istu situaciju kao i moja, ali ona je uspjela vratiti svoj dom u kratkom roku, pitam je kako i rekla mi je o dr. Ajayi moćnom kotaču za čaroliju koji joj je pomogao da je oporavi suprugu, nikad nisam vjerovala u lijevanje pravopisa, ali odlučila sam da ga isprobam. Kada sam kontaktirala konjanika, on mi je postavio neka pitanja na koja dajem odgovore, a on mi je rekao neke stvari koje je potrebno obaviti, a na što sam iznenadila nakon Tri dana čarolije moj se muž vratio kući i rekao mi da oprostim pogrešna djela. Ne vjerujem u čarolije, ali veliki dr. Ajayi mijenja moja vjerovanja. ako prolazite teška vremena u bilo kojem aspektu svoje ljubavi i trebate brzo rješenje svojih problema, obratite se velikom čarobnjaku dr. Ajayi. e-pošta: drajayi1990@gmail.com ili whatsapp: +2347084887094

Obratite mu se za sljedeću vrstu čarolije

* Loto čarolija
* Pravopis za pobjedu u sudskom postupku
* Bogatstvo čarolije
* Čarolija za trudnoću
* Pravopis za nadogradnju ispita
*Ljubavna čarolija
* čarolija za povratak bivšeg ljubavnika
itd
whatsapp +2347084887094 ili email drajayi1990@gmail.com

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...