Tuesday, June 25, 2019

Runjolist

Slovenci su  oduvijek bili pojam i primjer ,kako bi i mi ,,trebali,,, al necemo ili ne znamo ,ali da hocemo ,mogli bi i znamo,Al necemo.

Slovenija danas slavi ,,Dan drzavnosti ,odnosno dan kad su proglasili nezavisnost  od Jugoslavije,Nezavisnost je pojam koji se u politickom zargonu koristi u glavnom u pozitivnom kontekstu odnosno   grubo podrazumjeva ,,vrhunac  demokratije ili primjera radi kao recomo sex  koji je vrhunac ljubavi.Kad smo vec kod sexsa ,dobro su Slovenci ,,naguzili ,,  bivsu Jugoslaviju  i steta je jedino  sto  u granicama Slovenije ne ostase  one teritorije  sto su ih partizani  zauzeli na kraju  drugog rata  i danas bi Slovenija  bila  do po Italije ,a Bec , bi se  djelio na  onaj slovenski dio i onaj  austriski.Ok ,Bilo bi to malo previse ,al kad se sve sabere ,sa ulaganjem koje  su dali , dobili su vise nego su zasluzili.Seveda Jugoslavija.

Za raspad  Jugoslavije su krivi ,e sad u zavisnosti od onog sto o tome ,,sere,, svi oni ,,drugi,,a mudri  Slovenci su strpljivo cekali svojih 5 minuta i  dolazak Milosevica ,koji im je ,,lego,, ko kec na sedmicu ,ali su imali i rezervnu varijantu Tudzmana  u slucaju da Milosevic ne upali.Ali upalio je i onda su  nasa braca Slovenci rekli ,,seveda,, vako vise ne ide  i mi ,,zegremo,, sami.Za veliko cudo ,niko se u ostatku Jugoslavije nije previse  bunio ni Milosevic koji im je odma izdao ,,zeleni karton , a ni Tudzman ,kojem su ,,Janezi,, sirom otvorili vrata  da bude slijedeci.Trc ,mrc ,prrc ,ode Slovenija preko noci iz Jugoslavije ko da je nkad nije ni bilo,da bi sve poslije toga otislo u 3 PM,to vam je posljepodne,i nije se zaustavilo sve do danas ,ali je Slovenija  bila  uzor onima sto su i prije mali  slicne namjere ,odnosno svima ,sto su  zeljeli svoj nacionalni identitet krunsati i nacionalnim drzavama.

Nekome je to uspjelo ,nekome jos nije ,ali su Slovenci  najjeftinije uzeli  ono sto su htijeli da bi ovi ostali skupo platili  to  sto  su ,,Kekec i Mojca ,, dobili  na tanjiru i  dzabe.

Danas Slovenija slavi dan drzavnosti.Cestitamo.Iskoristili ljudi  sve gluposti zemlje  kojoj nisu nikad pripadali ili i ako jesu -fizicki, dok im je trebala i onda fino rekli ;odosmo mi na Triglav da  nadjemo Runolist ,a vama ,,seveda,, ostaje da nadjete svoj.Kurcolist.I jos ga trazimo.

3 comments:

Meho Mekinro said...

Ti si bog

Micko said...

Na kraju svi ostali u kurcu.

Anonymous said...

Kad sam pomislio da je izgubljena svaka nada, pronašao sam pomoć, dr. Ajayi je učinio ono što pokušavam riješiti već 7 mjeseci, ja se zovem Sandra i bio sam u braku s Mikeom 8 godina i blagoslovio dvoje djece. kad počnem sumnjati da je moj suprug vidio drugu ženu, prije nego što sam to znao, napustio je kuću i rekao da više nikada ne želi ništa sa mnom ili djecom, molio sam se da se vrati kući, ali bio je sklon mojim molbama. Dr Ajayi sam upoznao preko prijatelja koji je prolazio kroz istu situaciju kao i moja, ali ona je uspjela vratiti svoj dom u kratkom roku, pitam je kako i rekla mi je o dr. Ajayi moćnom kotaču za čaroliju koji joj je pomogao da je oporavi suprugu, nikad nisam vjerovala u lijevanje pravopisa, ali odlučila sam da ga isprobam. Kada sam kontaktirala konjanika, on mi je postavio neka pitanja na koja dajem odgovore, a on mi je rekao neke stvari koje je potrebno obaviti, a na što sam iznenadila nakon Tri dana čarolije moj se muž vratio kući i rekao mi da oprostim pogrešna djela. Ne vjerujem u čarolije, ali veliki dr. Ajayi mijenja moja vjerovanja. ako prolazite teška vremena u bilo kojem aspektu svoje ljubavi i trebate brzo rješenje svojih problema, obratite se velikom čarobnjaku dr. Ajayi. e-pošta: drajayi1990@gmail.com ili whatsapp: +2347084887094

Obratite mu se za sljedeću vrstu čarolije

* Loto čarolija
* Pravopis za pobjedu u sudskom postupku
* Bogatstvo čarolije
* Čarolija za trudnoću
* Pravopis za nadogradnju ispita
*Ljubavna čarolija
* čarolija za povratak bivšeg ljubavnika
itd
whatsapp +2347084887094 ili email drajayi1990@gmail.com

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...