Friday, June 14, 2019

Tronto

Toronto Raptorsi su sampioni,Zasluzeno.Moze  ovako ,pa onda to sve i obrazlozis ili moze  da prvo ,sve  fino objasnis  i na kraju  dodas  zasluzeno.Al dodje na isto.Zanimljivo je da se vise govori kako  Titula ide u Kanadu ,nego ,Raptorsima.

Za  one koji bas i  ne prate NBA ,vrijedno je napomenuti  da  je NBA  kombinacija  ssporta i biznisa  i da je jako tesko  odrediti kad  pocinje sport  a kad prestaje  biznis i obratno ili  u ostalom  kao i u vecini  drugih  sportova,lopta je okrugla,  gdje se pobjeduje da bi se zaradilo .

Ok.Po prvi put u istoriji  titula najboljeg NBA tima ide u inostranstvo .Nebi se bas reko i bez obzira  sto su gotovo svi igraci Toronta Amerikanci da  su ljubitelji kosarke ,ovde presretni  zbog ovog razvoja dogadjaja ,ali celnici NBa zadovoljno trljaju ruke -novo trziste ,staro  vec prezasiceno i da ce prodaja svega  sto se veze za Raptorse ,osvjeziti NBA  zajednicku kasu ,jer primjera radi   svi vec  imaju po 4 dresa Stefana Kerija i  vise niko ne kupuje,  a ni jedan Kahvina Lenarda.

Da krenemo od Lenarda ,covjeka koji je  donio  titulu u Toronto,Dugo godina je ovaj igrac bio u San Antoniju ,igrao i  bio jedan od najboljih ,ali ne i  najbolji ,da bi prije  prelaska u Raptorse ,cijelu godinu biio povrijedzen  i u Toronto preporodjen.Znaci  pola Toronta je Lenard  a pola ostali ,jako standardni igraci srednje klase ,koji i to  svaki ,moze uvijek  dodati po desetak i vise poena uz Lenardovih  30 ,sto se na kraju nakupi  u pobjedu.Nisu Toronto Raptorsi tim za koji bi se moglo reci da je  jedan od najboljih u istoriji ,ali su dovoljno dobri za  ovo ,lako,, izdanje NBA.

Sreca je i jedan vazan faktor  sporta ,pa se desilo  da pomogne  Torontu u  finalima ,gdje je Golden State  ostao bez Kevina Duranta ,sa kojim su samionski tim i bez kojeg  su  samo  dobar tim , da bi se u  sestoj utakmici povrijedio i Tomson ,koji je do tad postigao 30 poena   i na parket  je trener Stic Ker u jednom trenutku posslao tim  koji nebi bio ni u Play offu  Svedskog prvenstva i dobro je sto smo  ostali  prikraceni sedme utakmice da bar ne vidimo  kako se ,,Ratnici,, pate.Ali tako je kako je.

Generalno ,nije ova sezona donijela nista novo  ,,kosarci,, kao igri .I dalje ce biti onih  koji tvrde da se prije bolje ialo  i da su oni ,,od prije igraci,, bolji od ovih danas ,ali i onih sto misle suprotno ,ali NBA uvijek nadje nacin ,da se i ,,dalje vrti,, i bude interesantna .Zar ,,Trunto,,   nije najbolji primjer toga.  Bojim se jedino ,da ce poslije ovoga nekome pasti na pamet da izmisli novi sport ,gdje se kosevi postizu hokejaskim stapovima  i onda ga proglasiti Olimpiskim,Navali narode.



4 comments:

Davorl said...

Zanimljivo kako dijaspora u Torontu slavi kao da je Bosna pobjedila.

Anonymous said...

Pobjedili Ameriku, svi Srbi a i vecina Bosnjaka su ujedinjeni u tome da Americi crkne krava.

Anonymous said...

E, vala, jes vidio kako se namah javljaju cim su pare u pitanju; nasa posla.

Jah, jah, copiram Anony-mous-a (pacova) i ljepim: 'Srbi i Bosnjaci ujedinjeni u tome da Americi crkne krava' jah, jah.

Svi kopaju i nogama i rukama, cak i trepavicama, samo da izadju iz svog 'dvorista', mladi pa onda stariji za njima. Kao volovi poslije bikova.

Jah, jah, ne valja Amerika, ne valja Australija, ne valja Evropa...sve kobajagi, a vamo iza kulisa sve drugacije.

Nema vam druge nego trenirajte neki sport na duge staze, pa ako vas Ameri zapaze trazice vas sami.
----

Inace, kako sport tako i religija, isplati se! Na jednoj strani mozes ozlijediti koljena i jos dobiti pare za to, a na drugoj strani si dobrovoljno na koljenima i kobajagi religiozno napredan, pa te i poHebu usput, onako, uz kafu i cibuk (a pare mozda mos dobiti a mos i izgubiti).

F.



nesloga said...

Jebo basket, zar to jos neko prati? Da ne procitah ovo Daliborovo stivo ne bih ni znao ko je prvak. Ali eto Trampu palo ko kec na desetku da ne mora crnce na prijem pozivati, nek ih onaj Trudo poziva, I da Melaniji ne mora lagati kako je njegov ipak malo veci nego od nekog crnca pauer forvarda.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...