Saturday, October 11, 2014

Samo jednom se glasa

Novembar  mjesec ,godina 90.izbori.Rezultati.; tAKOZVANA ANTIKOMUNISTICKA ,PAZITE SAD ,,koalicija,, ODNOSI  UBJEDLJIVU POBJEDU i osvaja 95 posto poslanickih mjesta.SDA ,SDS i HDZ to je ta koalicija .Znate sta znaci  ta rijec i pojam.Ok .

Devedesete se odlucivalo  ,a poslije  glasalo i  ,,galamilo,,Znaci to su bili izbori kad su ljudi mogli birati  generalni pravac ,lijevo ili desno ,poslije  perioda komunizma ,zacrtati put ,koji se   tesko mjenja  ili to vam je isto ko da bi pred Amerikance  izbacili da biraju izmedju Kapitalizma i komunizma  i oni izabrali Komunizam ,za slijedece 4 godine ,da vide kako ce biti ,a onda mogu i promjeniti.Malo ,,morgen,,

Znaci Bosna je 90. odredila sebi put.Koalicija je i danas na vlasti i bice jos dugo i nije se raspala ni poslije krvavog rata.

Citam ,,Fajront u Sarajevu,,Dr Nele karajlic.

Koliko vidim ,ovaj nekad  jako poznati i popularni Sarajlija sad zivi u Mladenovcu.Tek kad ovo svarim  ,skontam koliko sam dobro proso.Jes da sam se napatio u ratu ,al kad sve saberem ,bez rata i Mladenovac i sa ratom -orlando .......ma    ...

O knjizi.Knjigu nije lako napisat.

Hajmo se sad vratiti u doba prije izbora 90.Ako bi se tad moralo birati  sinonim ,,Sarajevske raje,, onda je to mladen jankovic ,alijas Nele karajlic.Covjek u kome je sjedinjeno ,sve ono ,sto krasi  pravu sarajevsku raju,,Da ne nabrajam te ,,vrline,,i za one u Sarajevu a tek za one sa strane.

Pisao sam  mnogo puta na ovom mjestu o  gimnaziskom dobu i ljubavima tipa Momo voli Hasnu  i slicnim,koje su gotovo bez izuzteka zavrsavale brakovima  Mome i  Vere i Hasne i  mahira.A svi bili sarajevska raja.

Da joj ,,babo, zna.Znao je babo ,al granicu a znao je i za koga ce glasat,kad dodje vrijeme  i znali su gotovo svi .sto su vodili dvostruki zivot,jedan na ulici ,skoli,kafani ,za raju a drugi u kuci.E o tome pise Dr Nele karajlic i ako mu se nesto treba priznati ,onda je to da ne laze samog sebe ,a vidi i ostale.

Tako je bilo do 90,kad se iz kuce  iznijelo za koga glasati,a ne iz kafane ,skole i ulice.Poslije vise nije bilo razlike.Isto  i u kuci i u skoli ,kafani i ulici.

Sutra su  opsti izbori u Bosni ,a ko da i nisu.Za sve ,,vazno,, glasalo se 90.,a lagalo do 89.

26 comments:

Anonymous said...

Nidje nikog.
Jal glasaju, jal gledaju Sangajski teniski turnir. Mrka kapa za nase u oba slucaja. Ne do bog nikom!

Rapka

Ps: danas pravim pitu poprskusu za rucak.

Anonymous said...

De Ti jedi pitu natenane, znamo stigla penzija, 2 posto povecanje, nije jos sutra.
Bicce da je turnir.

Feniks

ODOZGO_77 said...

na zadatu temu ne znam sta da kazem
ne bavim se polikitoM i ne glasam.
Sto se tice knjige, nisam procitala tu knjigu od Neleta.

Nekako mi se cini ako tema nije SEX ovaj blog odmah utihne, nekako zamre.

Nije ni cudo kad kazu da ljubav pokrece cijeli svijet , pa cini mi se tako i ovde na blogu.

@ Micko,
hvala na pozdravu. Ja ti mogu reci da sam se preporodila odkako sam se docapala civilizacije.

pozdrav eKipi sa porukom

VODIMO LJUBAV A NE RAT !!!!

Anonymous said...

Dragi Cole
Izdao si me, tako se osjecam. Nisi ni prvi, ni zadnji, prezivjecu. Smeta mi samo ono neiskreno komplimentiranje. Iskreno, bila sam toga svjesna od prvog momenta. Na najgori moguci nacin si mi uzvracao ljubav. Pretpostavljam da isto osjecaju i ostale dame s bloga.
Ostavljam te da tugujes za Skenderijom i pazi kako ces glasat.

Hope

ODOZGO_77 said...

@ Hope,
e nek si mu rekla !
Nije fer da nas ostavi ovde "same".

ODOZGO_77 said...

@ Hope,
e nek si mu rekla !
Nije fer da nas ostavi ovde "same".

Anonymous said...

@Odozgo
Da ti nisi skoknula do Australije ?
Ako jesi, pozdravi od mene "jagode i sampanjac".
Hmmmm, sazna li Mick posizice.

Hope

ODOZGO_77 said...

@ Hope,
na zalost nisam u Australiji ali sam u Jakarti. Sestra dolazi ovamo i zajedno idemo u Bali.Bit ce uskoro sampanjac i jagode ali u Indoneziji.
Mislit cemo na tebe, obavezno (-:
Pridruzi nam se ako mozes.
pozdrav

p.s.
sto se tica Micka on je previse zauzet sa svojim konama i nema vremana za pice sa jaranicama sa bloga

čole said...

Najdraža Hope, vidim, nije ti dobro,he,he.
Ja fino objasnih zašto me nema, zapravo, zašto me tako malo ima, jer kako vidiš, još me ima. Jedna od mojih rijetkih vrlina je upravo iskrenost. Kad bih nju iznevjerio, ne znam šta bi od mene ostalo.
Vrijedna je osobina koju posjeduje Odozdo, uzdržati se od vrijeđnja. I ja bih je rado uzgajao kad bih našao efikasniji lijek protiv siledžija, a da time ne ugrozim onu moju bolju osobinu, iskrenost.
S vremena na vrijeme napišeš komentar vrijedan pažnje, komentar koji ostane registrovan ali za sada samo u mojoj glavi, jer ne vidim da ga još neko uprati! Na žalost obezvrijede ga komentari onog anonimusa, koji su ispod svake kritike.
Kad neko sa strane slučajno naleti na ovaj blog i pročita desetak njegovih „bisera“, od ukupno 15 komentara, šta može zaključiti?! Možete vi o meni misliti šta hoćete ali u toj šegi ne bih sudjelovao.
Dok su komentari bili bolji, po nekad bi znala naletiti po neka interesantna osoba, poput Bosanke, Sarajke, pa onaj što piše pjesmice a Nesloga i Kevro su se češće javljali. Kad Beka i Mekinro drže do svog nivoa, kud ćeš dalje, cccsss! Ni Davora nema ni za lijeka! Dobro, on je Slovenac a kad su oni bili raja, cccsss?! Blog ipak mora imati neki nivo da bi zadržao raju i privukao novu. Sadašnjim stanjem, crno mu se piše i pored toga što Dalibor izvodi akrobacije ne bi li koliko-toliko sačuvao što se sačuvati može. Kad se Dalibor ovoliko trudio oko bloga?! Da može jedna toljaga sjebati blog, teško je povjerovati ali praksa pokazuje da je ipak moguće. Samo vi pišite, rado vas čitam. Čitam i preskačem. Samo se bojim da ne polomim noge preskačući!

Anonymous said...

@ Cole
E jesu ti argumenti.
Bolje dane odgovaram na njih , mogla bih nekog povrijediti.
Lako se obrusavati na anonimuse, a nemas petlje reci nekom poznatom.
Hope

Marijan said...

Što se ti će glasanja, ja sam svoju građansku dužnost obavio. Po obićaju vjerovatno sam opet glasao za gubitnike... šta ću, tak'i sam! I dalje smatram da je najlošija opcija ne izaći na izbore, bar ovdje kod nas.
---
Nele u Mladenovcu... on kao da se drži one narodne: '' Bolje prvi u selu nego zadnji u gradu''!
Mada, čisto sumnjam da je prvi u selu, a prema njegovim kapacitetima, sumnjam da bi bio zadnji u (rodnom) gradu.
Al' šta je, tu je... Nije jedini koji je zastranio i prihvatio se logike - u krdu je toplije!
---
Drage moje dame, nemojte se razočarati Čoletovim pravdanjem i apstinencijom komentarisanja... treba ga razumjeti... on je Metuzalem pa mu mnogi idu na jetrice (valjda generaciski jaz). Ima nas puno mlađih od njega koji uživaju u vašem (virtualnom) druženju, mada ne i načinom retorike - on je tu ipak jedinstven.
Ne treba odmah ''škartirati'' komentare pojedinaca koji zalutaju, pa i sam bio takav na samom početku. Jedne prilike bio sam prilično iziritiran Čoletovim komentarom
(čini mi se da je to bilo na''dovla.net'' od kojeg sam se brzo ''otkačio'' svatajući da nisam njihov int. nivo što je za tu stranicu bilo itekako važno),
nisam bio u pravu, poslije sam skonto - jednostavno to je njegov način... jedinstven!

Micko said...

Cole popisam ti se na nivo.Imao si Dovla nivo i sjebali ste ga vi što ganjate nivo.Koji ba nivo,i kako izgleda nivo.To nivo ja ne razumijem.Ja sam bez nivoa,i nisam opterećen nikakvim nivoima.Jebe mi se jel neko anonimus ili Marko kraljević ili Sejdefa.Kakve to veze ima sa nivoima. Eto najmanji nivo sam ja mehaničar,pa Marijan moler,ako je po tom nivou.Najveći nivo sam opet ja po sexu,a Marijan drugi,ako je taj nivo u pitanju.Koji je nivo u pitanju kaži brate,pa da se popravimo,jebo te nivo.Drag si mi,ali moro sam ti kazat.
@ozgo.
Draga moja čuvaj se tog Balija.Malo nas ide tamo poslije onog bombardovanja.Podmeću drogu,stavljaju metilalkohol u piće,i tako dalje.Da si u Thajlandu došao bi Micko da te vidi,i da se napijemo ko raja,ali tamo ni slučajno.Otvori oči molim te.Voli te Micko i misli na tebe.

Izbori će završit prema očekivanjima.Pobijedit će koalicija i počet će blagostanje.To će bit ne cuveno blagostanje širom BiH.Evo ja pakujem kofere i samo čekam početak blagostanja.

Pozdrav od Micka iz vukojebine.
Kaže rendjer da lopovi noću kradu telad tako što im odsjeku burove i ostave ih onako da krepaju.Uhvatili su trojicu,a još dvojica su u bjekstvu.Policija je rekla da se na njih puca.Halal mit tako su rekli uhapšeni bradonje.Šta im je taj halal mit.

Miko said...

Kona Julija.

Krupna viska blizu dva metra,sa raskosnim grudima i uskim stasom.Kroz malo tijesnu majcu bradavice velicive ljesnika samo što ne provire vani,a helanke više otkriju nego što pokrivaju.Kad se sagne to je ko razglednica.Kad prostre svih svojih 44 godine na deku u šumi onako ne depilirana sa mirisom svježeg znoja pomjesanog sa miririsom šumskih jagoda i raznog poljskog cvijeća,ama šta ću vam kazat.Ništa.Samo se sjetim Trebevica i one naše mladosti kad je nismo znali cjenit.Nije tu potrebna ni vajagra,niti ju sing,Vrati se sjećanje na Trebevic,Vrelo bosne,Jahorinu,Romaniju,i sve one naše planine.
E nemoj mi reć da nebi mogo,i da nije vako.
Zato volim vukojebinu.Sve je prirodno,i ona i ja.

Anonymous said...

Feniks:
Kakav nivo za tamo nekog ovccara?
Sjeccam se nekog komentara oko ovaca, bas me iznenadilo, mislim na nivo.

Ali, hajde, puni mjesec valjda, pa dodje do poremeccaja kod osjetljivih na nivo.

Ako nije nivo, onda je 'daj ime, daj ime, daj baba glavu', ssta poslije dolazi, ba?

Sviraj kako ja trazzim, c,c,c,

Jok, jok, jok, prst u uvo, pa plessi.

(Dr Dzekil i Mr Hide...stari dobri film, ali mi nije jasno zasto nam u sskoli nisu objasnili malo visse oko toga?)

Feniks (preskakali me ili ne, meni svejedno...stigla penzija)





rajskadjevo said...

Vidi draga Hope što ti se dešava kad si se vezala..osjećaš se izdanom, tužnom..čemu to draga moja??? Nemoj se vezati za nikoga.
Ova kona je zakon..em se ne depilira em ima neki znoj po jagodama i poljskom cvijeću..nije mi jasno, prirodno joj znoj miriši na jagode ili upotrebljava parfem s tim mirisom? Da li su joj noge dlakave ili što? Budi precizniji u opisu kad već opisuješ inače to nema smisla....

Micko said...

Djevo,nije depilirana medju nogama kao vi gratske dame,i nema dlakave noge.Jel sad preciznije.

rajskadjevo said...

Aha....

Anonymous said...

Ima ona gore pravo. Pusti ba raju, Cole. No sikiriki. Znas kako nas narod kaze: Za dobrim se Konjem prasina dize.

Obrad

Unknown said...

Ma sta je ovo, ko djeca. Mick, komso, pretjero si sa ovim pishanjem, i nivoom, i nivoima.Gdje ti vidje nesto tako lose napisano od strane Coleta, da te toliko izbaci iz takta. Nigdje Cole ne spomenu nivo ljudi na Blogu,vec rece "Blog ipak mora imati neki nivo da bi zadržao raju i privukao novu". On govori o nivou Bloga, u smislu njegovog sadrzaja i kulture komuniciranja, a ne blogera, to jest nas.Da Cole drzi do licnog nivoa, ne bi on bio, sa nama, na ovom Blogu od pocetka, i to jedan od glavnih "faca", a od samog pocetka se zna ko je sta od nas po obrazovanju.Znaci od toga , u vezi nivoa izmedju nas, nema ni govora. Ovo ti je cista fula.
Znaci govori o nivou Bloga, i o tome da srozavanje nivoa Bloga, po njemu moze da itekako utice na smanjenje broja njegovih stalnih clanova, sto bi opet moglo dovesti i do negovog gasenja.A ta briga samo pokazuje da mu je stalo do njega.
Ja se u tome(nivou Bloga) slazem sa Coletom.Znas ti nas..da ne kazem kojih nas ccccc
Kao prvo, ovo je jedino mjesto gdje nesto napisah i objavih, a nisam ja bas lak kada je to u pitanju. Za sve ovo vrijeme glavnina nas se znala i nasaliti, i nesto napisati, i vrlo cesto se i nasmijati i oraspoloziti. Mene licno niko od ovih "stalnih blogera, a pogotovo blogerki" nije mogao naljutiti ili urijediti nekakvom salom , zackoljicom ili kritikom, jer smatram da sam sve vas kao ljude podobro upoznao za sve ovo vrijeme naseg virtualnog druzenja na Blogu.Kada bi mi npr. Urednik,Marjan, Mick, Meho, Davor,Becka,uredik,itd. zbog toga sto me nema duze na Blogu rekli da sam zauzet cuvanjem krsta na Trebevicu, ja bi se nasmijao i jos rekao"ma gdje me nadje".Medjutim ako to kaze neki anonimus, ne bi mi bilo bas pravo, ali bi me vise naljutilo to sto mu to Urednik dozvoljava, posto on,anonimus, ipak nije blogerska raja.Kako da bude raja,jer raja se zna izmedju sebe a on-oni zna sve o nama, a mi nista o njemu, i samim time sebi moze da dopusti mnogo toga, sto naravno nekada nekome od nas i ne pase, tako da u potpunosti razumijem Coletov stav kada su anonimusi u pitanju. Sta vise imam gotovo isti stav o tome.
Znaci stalo mi je do Bloga, jer mi je vec postao svakodnevnica, i bilo bi mi zao da se ugasi.Smatram da ga ipak odrzavju stalni saradnici, da ih ne nabrajam, a ovi leteci, anonimni su "kratkog vjeka". Bilo je njih da se pojave, pa nestanu, a ostane samo stara ekipa.Sta jos da kazem...ma i ovo je previse i bojim se da me neko pogresno ne razumije, mislim od ovih stalnih, a za anonimne me zaboli....naravno...uho
Pozdrav od Sydneyca

Micko said...

Ja sam nivo shvatio bukvalno kao nivo.Nekad bi neko rekao da nisam njegov nivo zato što ima više škole nego ja,a istog sam znao zednog preko vode prevest.Razumješ me sad komso.E taj kurcev nivo me vazda naljuti.Jebo vas vaš nivo da vas jebo.Vi niste dorasli ni do koljena mom nivou,jer ja poznajem samo nivo koji poznajem.Znaš komso kako kako se nivo ovde cijeni.Zaboravi onaj tamo Balkanski.Tamo nema nivoa.
Nemoj se ljutit.Možda sam baš sve pogrešno razumio,ali jebi ga,ja sam vazda zbog tog nivoa bio donji.To me iritiralo kod nas,a sad je drugi bog,i drugi nivo.Drugačije se to vrjednuje znaš.Oprosti zbog nivoa molim te.

Anonymous said...

Micko@Rajska,
Sta fali cupavim gospojama, jebalo vas i brijanje i depiliranje.

Unknown said...

Ma, i ja sam taj kome smeta nametanje nekakvog nivoa,i to sam znao osjetiti na vlastitoj kozi, i u potpunosti te razumijem sto si tako osjetljiv, i mislim da su svi uglavno na to osjetljivi. Ali ovdje se ne radi o tome nivou, i bez veze si se upalio, i popisha se bez nuzde na tudju ogradu. Ma, izgleda da je za sve kriva nasa jadna i nesretna Darinka.

Anonymous said...

@csssss
I Balašević je tamo 90-tih na koncertu koji smo svi slušali dok je rat bjesnio u Sarajevu rekao otprilike ovako:
" Ovo nije naš rat, trebamo se mi normalni izmaknuti, kad vidi vraga, mi se izmaknemo a dva nova ludaka uskoce na naše mjesto."

Vidi i ja se potpisujem sa Anonymous :-)

rajskadjevo said...

Anonymuse ,ništa ne fali,sve je to prirodno, ja poštujem svačiji izbor,i slažem se sa svim, ali po mom ženskom kutu gledanja mislim da je bolje kad je žena dolje uredna, ( što ne mora značiti da je do kraja obrijana ) tako ja gledam na to, ali svaka čast svim muškima pa i Micku kojemu to ne smeta...eto dakle ovisi o ukusima...netko voli našminkane netko ne..činjenica je da ako čitamo forume među mlađom populacijom dlakave nikako ne prolaze...eto svako vrijeme nosi svoje!

Anonymous said...

moja dragi mene voli ovakvu kakva jesam, ne obrijana
ma neda mi da se brijem
cak mi neda da se izpod pazuha brijem
kaze hoce da osjeti moj miris/znoj
i nece da mirisi razne deterdzente
meni je to cudno ali ja hocu da mu ugodim pa se ne brijem.
On je preko 50 g, mozda je to starija generacija ko ce mu znati?
ovi muski su nekad stvarno cudni

pidzameta

Anonymous said...

Samo mala ispravka, pisac se ne zove Mladen, vec Nenad Jankovic oliti dr Nele Karajlic

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...