Saturday, April 11, 2015

Fetva

Vodeci  vjerski autoritet  Turske ,Diyanet, uprava za vjerska pitanja ,nesto slicno Vatikanu,kod  katolika ,izdala je fetvu  u kojoj se kaze ,da  muslimani sad mogu ,umjesto vode ,koristiti i toalet pair da brisu guzicu.Wau.

Kad ,Juce ili prekljuce.Nisam siguran.Takodje ne znam da li odluka odma stupa na snagu ili treba proci zalbeni rok  ,Nema veze ,al  kako i mnogo manje i bitne stvari  u Bosnu dolaze iz Turske ,ocekivati je  da se toalet papir pocne  primjenjivat i na nasim prostorima.

Znaci pocelo je.Znao sam  odavno u cemu je problem ,samo nisam  imo srca da kazem.Problem drzave Bosne i Hercegovine je  ,,brisanje odnosno pranje guzice,,Dok su jedni  samo  plakali guzicu ,drugi su je samo brisali ,mada je bilo i kombinacije ,ali rijetko  i nista nije sporno ,osim ,sto niko  nije ,mislim na ove na vlasti ,nacionalne stranke  uveo i  fetvu ,po kojoj se  i nakon ,cina ,moraju i ruke oprat .E to je problem,Sve na pola i ne dovrseno. pa imamo situaciju da  Muslimani peru guzicu ,,narodom,, ,, ,a Srbi i Hrvati brisu guzicu  narodom ,, i poslije svi  stave ruke u dzep ,ko da nista nisu radili.WC neke bolje kafane  pod kontrolom  muslimanskih snaga.Nema toalet papira .Deres se  ,halo konobar , druze ,Salko , donesi  3-4 salvete .WC pod kontrolom snaga, srba ili Hrvata ,Nema vode .Halo  konobar kolega ,  Obrene -Anto donesi  bokal ,,taze,,  vode.Problem a. E eto od cega se mora krenuti.Od zajednickih interesa i sranja.

Ok ,Svak je gospodar svoje guzice i ima pravo da je brise ,pere ,smirgla ,polira   i da vrsi odredjene radnje kojke drugima nece smetati ,odnosno da  svoj vlastiti izbor ne namecu  ,,trecem licu,, do situacije kad se valja rukovat.Izbaciti ,,rukovanje,,  iz upotrebe  i uvesti ko  japanci ,mlacenje glavom i osmjeh..Sta ste mislili  u zemlji izlazeceg sunca budale  pa se  ne rukuju .jasta su .Znaju oni dobro  sta rade.Jesul i Tojotu izmislili .Jesu.

Sta se krije iza fetve  Diyaneta ,moze se samo nagadjati ,ali u  vremenu  kad je sve biznis ,nebi me cudilo da je neki veliki  svijetski proizvodjac  papirne galanterije ,malo  ,,poguro,,  clanove glavnog odbora Diyaneta  da pocnu  i racionalno razmisljati,

Da zakljucim.Nemam ja nista protiv  onog sto pere ili brise guzicu .Kad dobro razmislim to je jos  jedini  izbor kojeg  covjek u Bosni ima ,  ,jer vec ,poslije toga ,pranje ruku ,je politicki  cin i  kao takav  ima svoje mjesto  u enciklopediji politickih pojmova . 

Stara japanska poslovica glasi.,,Klimni glavom i nikad se ne rukuj, Ne znas jel taj prao ili briso guzicu,, a poslije nije ruke opro,,Tespija  San.

3 comments:

sedma said...


Nisam znala da i to podrucje regulira vjera.
Sad mi je tek jasno zasto je jedna gorljiva komunistica revno bacala hahahahaaaaaboce iz zenskog toaleta nase firme.
hahahahaaaaaaaaaaaaa

Kevrin potok said...

Nekom vjera propisuje da se propisno opere, a nekom brabonjci vise poslije struganja suhim papirom. Mene je zabezeknulo kad prijatelji mog sina koji nisu muslimani kad im se beba ukakila samo malo mokrom maramicom malog po guzi i gotovo. Tako da to nepranje i peksinluk krene od malih nogu.

bivši said...

Guza treba uvijek da je čista, nikad se ne zna. A i malo vazelina staviti care, nije na odmet, cccccsssss.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...