Wednesday, April 15, 2015

Smoki

Eto priznam ,zaboravio sam na Ljubisu Samardjica ,a nisam se  sam ni sjetio,da ne procitah intervju ,koji je ovaj glumac dao nekom portalu ,a koji  su kasnije  mnogi prenjeli.

Lijepa prica .,ali mi nikad nece biti jasno zasto  Ljubisa ,bez izuzetka ,uvijek ide u paketu sa Batom Zivojinovicem ,za kojeg je opet  vezan  Boris Dvornik,pa se na osnovu ovog ,,Valter,, trojstva ,pokusava  analizirati  i naci rijesenje -odgovor ,na sve ono ,sto se  desilo.

Intervjui su  inace velika sranja.Ko novinar pita nesto sto ne zna ,a zna, samo zato da bi  potvrdio ,ono sto hoce da napise i sto kaze onaj  kojeg pita/Intervju je  dirigovano novinarstvo .Koliko puta  ste bili i u poziciji ,da vidite ili procitate ,neki provokativni  u kojem  novinar  ima slobodu ,da iznenadi pitanjem  i da dobije  odgovor koji i zasluzuje.Rijetko ili nikad,

Ljubisa Samardjic je sam od sebe  simpatican covjek , Partizan za pozeliti,isto toliko koliko nije recimo  Bata Zivojinovic  partizan  koji strelja za jabuku, i ako ima ista za cim zalim  u Jugo filmu ,onda je to ona scena  ,kad se ,,razotkriva Valter ,, gdje bi mi danas bilo mnogo draze  da je Valter bio Ljubisa a ne Bata,Jebi ga.

Ok ,,u intervju ,Ljubisa Samardjic ,nece da razgovara o  Batii Zivojinovicu .kaze ,,Bolestan je ,,Bravo tako i treba,ali  jedan veliki dio price posvecuje ,Hajrudinu Sibi Krvavcu ,,reziseru  svih onih filmova preko kojih smo zavolili Partizane  i u kojima su oni =komunisti ,dobijali ljudski oblik.

,,Siba,, je bio velik ,najveci  i osto sve do danas.Umro je u Sarajevu ,od zime i gladi ,92. godine, iste one kad  smo sahranili Valtera  i spustili ga  u mezar , u raku i kad sam prvi put posumljo ,da je ikad i postojo.

5 comments:

onaj said...

Volim iskrenost, pa makar i nesmotrenu!
Dobri i predobri moj Šiba, da tebe ne bi, ovi bi još uvijek navijali za svoje, ccccssss!

Beka said...

Daso,popijel'se stagod.






Vozdra citaocima jedan lagani pozdravcic od Bekislava Ostroskog.

Beka

Marijan said...

Dobro se sjećam dana kada je sniman film (V.b.S. 1972.). Par scena iz filma snimana je na lokalitetu ciglana (Koševo). Nešto je snimano i u gostionici ''Kod Sameka''(Bistrik) koja je srušena radi proširenja pivare.
Kada već spomenuh Sameka, često sam posjećivao taj lokal u kojem je mnogo vremena uz klekovaću provodio veliki pjesnik Tin Ujević. Svojevremeno je iznad autentičnog stola za kojim je sjedio postavljena ploča u njegovu spomen. Na ploči su bili uklesani stihovi iz pjesme ''Notturno'':
Noćas se moje čelo žari,
noćas se moje vjeđe pote;
i moje misli san ozari,
umrijet ću noćas od ljepote.
---
Ne može ''onaj'' bez nas... nešto bi mu bilo da se ne javi!
Pozdrav svima!
P.S. Ovo ispade više kao posveta gostioni i pjesniku.

Micko said...

Od koga su nas partizani branili?Od nas samih i plus od okupatora.Ko nas je napao 91.?Sami sebe napali.Nije nas niko od nas imao branit.Nije bilo partizana.Kako je samo bilo lijepo gledat paradu vojske 95.sa arapskim natpisom na traki na glavi.Ma jebo partizane.

Nego primite partizanski pozdrav sa kenguru otoka gdje ja i Dara razmatramo kako proc sa taxom za ovo tromjesečje..Treba nama mir i tišina.

rajskadjevo said...

Micko ne pričaj gluposti..mi sigurno sami sebe nismo napali...ti imaš neke napade u glavi izgleda u zadnje vrijeme..malo budi oprezniji s izjavama..najlakše je lupetati što nam god padne na pamet..radije se drži teme sexa i Dare...to ti donekle ide...malo poštovanja prema žrtvama..

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...