Monday, January 26, 2015

Kebo

Ne znam ko je Mirsad Kebo.Vidim  ,,duznost,, ,cuj duznost ,podpredsednik  Federacije.Golemo a ,mada je federacija mala.Titula ,nije sala.

Kebo ga je kebo.Tako se govorilo  kad si nekog ceko,gledo,uhodio i na kraju ,,ukebo,,

Onda sam se malo raspito.Ima ko zna ,uvijek.Kazu  Mirsad je bio naj mladji komunista u razredu.U partiju ga primili u drugom razredu gimnazije.Mene nisu htijeli ni u cetvrtom ,jer sam imao ,,keca,, iz matematike.Onda ,kako to biva ,sa mladim  ,,kamaradima,, Kebo  na raznim funkcijama ,negdje  i tamo sve do  devedesete ,kad razocaran napusta  ,,crvene,, ,dolazi ,,tobe,, i sav se predaje nacionalistima.Trajalo je to nekoliko godina ,mislim ta ,,toba,,da bi se desila i  druga  exstra toba  i Kebo napusta SDa , uvidjevsi ,da  ,,sam,, naj brze putuje .Toliko o Mirsadu Kebi ,sto sam uspio da saznam .sve u svemu jedan jako racionalan covjek ,sa ,,burnom,, politickom prosloscu i mladalackim lutanjima.

Onda  citam ,kazu Kebo prikupio 2 hiljade stranica kucanog materijala ,kojeg je predao tuzilastvu ,o navodim  ratnim zlocinima ,nad  Srbima ,treceg korpusa armije Bosne i Hercegovine  u Zenici ,nekoj  Vozuci i  velegradovima oko vozuce.Dvadeset godina je trebalo  da neko dodje ,,tobe,, da mu doturi ;ko je koga  i zasto ,oko Zenice ,Vozuce i ostalih gradova.Vele.

Kebo ga je kebo .pa osim sto je Mirsad kebo ,.saznao.. sto je davno znao.tvrdi ,da je legalno izabrani  predstavnik bosnjackog naroda u predsednistvu , ,vodja  radikalnih  muslimana  i da je u vezi ,sa  ,,onima tamo,,Hm

Eto toliko ,,zna,, Kebo ,koji nije  usput receno placen da zna ,nego da bude podpredsednik  i to Federacije ,wau, a koliko tek znaju oni  sto su placeni  da znaju i sto placaju .kad ne znaju,da bi saznali,o svemu ovome sto  je ukebo Kebo.

O  Vozuci i (vele) .,gradovima oko nje ,znaju sigurno sve,  u ,,marsalki,, ali ih nije briga, O  ovom ,,vodji,, takodje  znaju sve , \ ,ali   dok im  nanosi manju stetu od koristi ,sto mogu  dobit  tu je gdje jeste.pa ostave narodu da odluci ,istom onom za kojeg je Mark tven rekao da ga ..ne treba zaliti ,jer kad  su izabrali  pogresne   postali  su i saucesnici ..A sto se tice ,,tobe,, ona uvijek ima vremena .Sjedi i ceka da joj dodju .Pola i uspije.pola nikad.Ukebaju ih. 

6 comments:

Hashim said...

Taman se razbistrilo , a on ( ko god da je ) muti.
P.S.
Ne bi ja prvi , al' nema ko izgleda? Jel' dos'o tobe znaci ,razbistrilo mu se ?

dalibor bilic said...

Znaci ,al ima jos jedan ,,Skino mrak s ociju,,koji se doduse upotrebljavao u sexsualnom kontekstu,al isto je.Junferluk.

sedma said...


Koliko li je Seselj imao keceva ? Kazu da su ga sedam puta odbijali. hahahaaaa
Nikad cula za tog Kebu, ali s takvom biografijom se dogura do predsjednika drzave, sto smo mi ovdje imali prilike vidjeti. Nikakvo cudo, ali je ipak malo cudno da je bio omiljen i tamo i vamo. Mog'o si s njim piti kavicu kad ti cefne. Hej, kavica sa predsjednikom - nije to sala.
A sta bi onom Toncicu, taman se narod obeselio ?

sedma said...


Sta ono kaze Njegos za zene ?
Stotinu ce promijeniti vjera
da ucini sto joj srce zudi.

A tek muskarci!

dalibor bilic said...

Ma vidim ja nesto mi ,,fali,, i uz pomoc ,,sedme,, skontam Njegos.
Ko i malo na brdu stoji vise vidi no onaj pod brdom,,Vjerovatno je pod pojmom ,,brdo,, mislio na zene .hahahahahh hocel ikad one doc ,,tobe,,

Hashim said...

Cak ni na ovom blogu nema podrske za Kebu - jebo zlocine !
Vidim, doslo vrijeme da se raja sa ovog bloga vrati i podrzi sadasnje stanje, osim Udinezea , on je vec dole - gore .
I pored brojnih ponuda , ja ostajem na mojoj Seni.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...