Wednesday, January 7, 2015

Posljednji ...u Parizu ili ,,Nebo,, ne zna za salu.

Moj odnos prema religiji ,osjetim to, mjenja se .iz dana u dan.Price  i teorije o tome ,kako je religija ,pozitivna ,ali su njeni ,,tumaci,, ljudi  negativni je cisto sranje ,jer se po potrebi manipulise  odnosom covjeka  i vjere ,kad  postanu  jedno  nerazdvojno tijelo ili kad ih  razdvoji. i kad religija  uvijek ostane  pozitivna  ,a pojedinac negativan.

Covjek ,,moze,,  opstati bez religije ,ali  ne i religija bez covjeka.Sama za sebe i od sebe  religija nista ne znaci.Dobija snagu tek  medju ljudima.

Svi smo mi ovisnici necega.Fizicki  od vazduha ,vode ,hrane.Meni je i dan danas draze da sam ovisnik od ,,cigara,, nego od vjere.Postenije je  trovat samog sebe  nego i druge.

Koja je to religija  u istoriji ,uz pomoc  svoje produzene ruke-covjeka ,ostavila  ljubav  i srecu.Ni jedna.iza svake su samo ostali milioni mrtvih  u svim i malo spornim prilikama i dokazivanjima ko je  u pravu i  cija je ,,vjera ,, prava.

Uzas je ovo sto se desilo u Parizu.Za ovaj satiricni magazin ,,charls i td ,, nikad nisam cuo.,sve do danas.Koliki mu je tiraz.pedeset ili sto hiljada  primjeraka.Ne vjerujem ,sigurno je manji.Onda se nekom  karikature i ne svidjaju  i zbog toga odluci  da pobije ljude  sto to i crtaju.U stvari  neke karikature  su ok ,one sto  ismijavaju ,druge, ali one  u,kojima  su ,,moji,, mi nisu smijesne  i vrijedzaju ,pa zbog toga ,sto se i sam osjetim ,uvrijedzenim ,treba da njihovi autori plate glavom.E to je taj odnos  religije i covjeka.Sigurno nije ni jedna sporna  bila o ovima sto su ubijali ,ali jeste  ,o ,,njihovim,,

Covjek izvlaci negativnu inspraciju iz religije ,valjda mu je tako lakse ,pokriven ,ublehom,da cini zlo i da ga opravda ,kao ,,zlo zbog  neceg uzvisenog i ,,svetog,,

Po svojoj  prirodi i mentalnoj konstituciji  covjek nije spremasn za religiju isto kao ni za komunizam  gdje je osnovna ideja  uglavnom pozitivna  a rezultati  uvijek negativni.

Veoma  mi je zao  nevinih  ljudi,cija je jedina krivica  to  sto su ,,Svijet,, vidjeli u  saljivom izdanju ,Religija ne zna za salu.U ostalom ima li i u jednoj svetoj knjizi  i trunka ,smijeha ,sale .Nemaaaaaaaaaaaa.A u sustini smo samo jako smijesni.

3 comments:

Beka said...

Kao u stara dobra vremena.


Stivo,jedno od malobrojnih,u posljednje vrijeme od tvoje tintoplavke ispisano,vrijedno postovanja a kako se primjecuje na slici da sam ljubitelj sesira,skidam ga i velicanstven naklon upucen uredniku ove,ne nije prica nego vise od savrsenstva,jednog normalnog covjeka koji koraca ovom zemljicom.


Uzivaj.


Beka

Mick said...

Sve si napisao onako kako jeste u stvari.Ništa dodat ni oduzet.
Poslije one talcke.krize kod nas mnogi traže oružje za samoobranu kao u Americi,ali država kaže ne nego svaki javni objekat mora platit neki dodatni antiteroristicki inshurenc.Gdje je tu pamet.Sve se polako zatvara jer nema pravo na samoobranu.To pravo je ostalo samo na farmama,ali ne i u gradu.Veliki je strah ovde medju ljudima.Boje se ići na posao vozom,boje se hodati ulicom kad se smrkne.Možda je to njihov cilj,niko ne zna.
Zabranjeno pušenje u kavani,restoranu,na ulici,i tako dalje,ali je dozvoljena upotreba droge i nošenje burki svugdje.Hoće li neko moćan udariti šakom po stolu i kazat istinu,čega je dosta,dosta ga je,ili će ovo ludilo trajat vječno.
Uvjek kažem da je religija izvor svih zala ovoga svijeta.
Nego proslavih ja s Darom njen božić uz svu njenu ljepotu i blagodat.Ništa mi nije draže kao Darin božić,ama baš ništa.

Anonymous said...

Nije li to kontradiktorno, mrzis religije a naj drazi ti Darin bozic ?

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...