Tuesday, January 27, 2015

Pismo

Poslo mi neko  link za blog Vedrane Rudan .Pise   ,,Veca,, vjestica o  nadolazecoj  snjeznoj oluji ,ovde u Americi  i o filmu  Americki snajperista ,ludog klinta istvuda  zvanog ,,supak,, ,kojeg su u Hrvatskoj  preveli samo kao snajperista bez  Americki.Da se ne zamjere valjda.Vece pape od onog u Vatikanu.Film se  zove Americki snajperista ,kojeg nisam i necu gledati  a Vedrana gledala  i dala 20 Kuna od kojih 10 ide licno u dzep ,,prljavog harija ,a deset ostalih  ili bar 8 u dzepove ,ostalih  Harija ,naravno prljavih.,A  radi se o tome ,kako kaze Veca ,da ,,taj,, ubija  djecu pogodkom u ,,oko,,Dalje  Veca ,pati,, godinama sto ,,mi,, Amerikanci radimo njoj i njenoj djeci ,pa joj nije bas mrsko ,sto ce nas ,,oluja,, jebat  ,jedina koja to moze.Ok.

Draga Vedrana.Ovakvih Amerikanaca ,ko sto sam ja i jos milion sa nasih prostora ima bar  jos 200 Miliona .Svi dosli od nekud .ne ubijamo ,nemamo vremena.Radimo  i jebemo mater  to jest patimo godinama ,za sve sto su nam uradili u nasim ,,rodjenim,, zemljama ,pa smo morali bjezat.mene licno jebali ;Srbi, Muslimani a i Hrvati bi ,da su mogli i stigli.

To da je Amerika kriva za  ,,sve,,  negativno ,a jest da ima udjela ,nije tacno ili tacno je toliko ,koliko je i ,,kriv,, otac  sto nas je napravio,jer da nije  nebi nas ni bilo.Tacno je i to da  gotovoo sve sto  je dobro i sve sto je lose dolazi odavde  a jos je tacnije da vi ,,dole,,  uglavnom pokupite  to smece ,pa umjesto da prikazete film  ,,American snajper,,  vi mu odtepate samo ,,snajper,,da to od vas niko i ne trazi.,to jest da nam se uvucete u guzicu , a da nas ni ne upitate.

Znas li  onu ,kad je budala dosao kod psihijatra ,sa problemom da mu sve lici na  zenske sise.Pita doktor na sta ti lici kruska.kaze budala na sise ,Opet doktor ,Na sta ti lici  sijalica .kaze budala na sise.Onda se doktor sjeti.Na sta ti lice brisaci na autu.kaze budala na sise.kako ,objasni mi ,zapita doktor.Cmok,cmok ,cmok cmok .Tako i tebi  sve lici na Ameriku.

ja Amerikanac nikog nisam ubio.I dalje zaustavim saobracaj da prenesem kornjacu preko ceste.Svi stanu.Dam  gladnim da jedu .Ne cinim zlo  ako se bas ne moram braniti,a ti o kojima govoris  nisu Amerikanci ,to su ti ,,globalci,, isti   ko u Hrvtaskoj i Bosni a razlika je u tome ,sto ih ovde  ima puno ,puno  vise.Mozda  si ,,globalno,, u pravu.Za sve je kriva Amerika ,ali detalje tipa ,,zakolji,, ipak su ostavili  da razrade  oni na terenu,dole kod vas.sto se bezuspjesno trude da ,,ga popuse, kad se to i ne trazi od njih  i da se uvuku u  vec prepunu guzicu .Nasu  americku.

13 comments:

rajskadjevo said...

Ho ho..malo smo se osjetili pogođenim..pa to ti je kolegica, i ona kao i ti je sklona nekad nešto zločesto napisati..podsjeća me na onaj tvoj hm..tekst nedugo objavljen...ma kako se ono zoveeeeeeeee ?!? I o čemu je ono bioooooooo?'?
Fakat je zločesta ta Rudanica...iako vidi...pogodila je suštinu..ne... no zapravo nije ovdje bit o običnim malim ljudima ....kao što napisa...

"Zločesta sam, i Amerikanci su samo ljudi. Jedno su američki biznismeni i bankari, sijači smrti i nesreće, drugo su obični građani kojima nije ništa bolje nego meni. To kužim."

Gazda ako te treba utješiti tu sam...samo zovi...

sedma said...

Dragi moj
Sada, kad drustvo izvan granica EU, a u ostatku bivse YU, odnosno u njenom naj vecem dijelu, zauzima stav " za " ili " protiv " Comskog, ti se obracunavas sa Rudankom.
Zanimljivo, jer ona se ne uvlaci u americku guzu. Naprotiv, ona se uvlaci u guze onih koji su za Comskog. E sad, ako si pomislio da gospodja zbog toga nije prava ( Hrvatica ), mislim da grijesis; naprosto je procijenila da joj je isplatnije uvlaciti se u tu guzu ( citaj trziste ) dva puta vecu od domovinske joj.
.................................
Brises sam sebe.
Steta, bas je bilo seksi, zar ne Rajska ?

dalibor bilic said...

Da se malo uvucem izmedju vas dvije -ususkam /Ugrijem noge.
Jok .Ne obracunavam se.Samo reagujem.Procito Vedranin texst u 9 i u 9 i 15 napiso svoj.Obracunavati se znaci boriti se istrajat u nekoj borbi ,sto mi nije ni na kraj pameti.Predajem se u sendvicu .

rajskadjevo said...

Čuj, ako si hoćeš ugrijati noge možeš ih namakati i u toploj vodici ili staviti termofor...hehe..

sedma said...


Dogode se meni i druge prejake rijeci, rekla bih rudanske, najcesce zato sto nisam vicna pisanju, ali i zato sto sam cesto u vremenskoj stisci.
Sad sam zbilja u komi. Pored rokova koji nesmiljeno cure, greskom mi smanjili internet na 1 gb, jedna od dvije mail adrese nije funkcionirala nekoliko dana ( ispricnica onima kojima se posta vratila ), problemi s naplatom...da ne nabrajam. Moracu vas zanemariti na par dana. Bice teze meni nego vama. hahahaaaa
Ni uz mene se bome ne bi ugrijao, ledena sam k'o zmija.
lp

Anonymous said...

Rudanka ide na vjetrenjače, propalim hladnoratovskim antizapadnim populističkim stavom. Da je spomenula i Vatikan bila bi ista kao srbijanski mediji do 2000. Amerika je sila koja Boga ne moli, ali nije ničija do zore pa ni njena neće. Nije ni Ruska, a gdje su Rusi bili recimo prije 30-40 godina u svhetskim razmjerama. U Sarajevu se balansiralo. Vladao je neoprimitivistički, inherentno antimuslimanski stav gdje zapad nije bio toliko zlo ali nas je taj stav zamalo preklao 92-95, odnosno ostali smo nedoklani ostavljeni divljacima na milost i nemilost od tog zapada. Danas je u Sarajevu nadam se razvijena nova urbana kultura, pošto nakon počinjenog srpskog barbarizma Sarajevo više nikada neće i ne smije biti ono što je bio, već u njemu mogu imat mjesta samo oni koji Sarajevo vole i koji su ga spremni braniti i vlastitim životima. Jedino tako ove nepreklane rane mogu zacijeliti. A svjetske politike će se i dalje prelamati preko nas. To je neupitno.

Anonymous said...

Sarajevo nice nikad biti kao sto je bilo ako bude u njemu samo jedna nacija.
Sarajevo je bio "NESTO posebno" samo zato sto je u njemu bio MIX svih naroda i narodnosti.
Nekome je to smetalo, sve je to razjebo.
Ima nas koji volimo Sarajevo ali ne zelimo se vratiti u tu sredinu koju je sada- JEDNONACIONALNA!!!

dalibor bilic said...

Ok da krenemo redom.prvo cu pobrisat jedan komentar,valjda ne moram objasnjavat zasto.Idemo dalje.
Zaniljiv komentar ,,anonimusa,,Meni posebno dio u kojem kaze ,,da je Sarajevo za one ,koji ga vole i koji ce ga biti spremni braniti i vlastitim zivotom,,Wau.Za ovo prvo ,,koji ga vole ,je ok a ovo branit vlastitim zivotom je floskula koju su ,,popusili ,, mnogi i davno prije ,a i poslije Sarajeva.Kad bi mogo birat izmedju naj goreg mjesta na Svijetu ,a da mu ne dajem zivot,i naj bolljeg ,a da mu dam zivot, izabro bi ovo ,,tres,,ne zato sto mislim ,da je zivot nesto posebno,nego zbog toga sto znam ,da ga ne treba davati za ,gluposti,,U ostalom svoj zivot ne bi dao za Sarajevo i slicna sarajeva ,jer ni ti nebi dali svoj za mene.
Evo pocela me falit ,,sedma,, ledena ko prazna termoakomulaciona.Valja to akomulirat pa pustit da ,,grije,,

dalibor bilic said...

Tja.Auuuuu zjevam.Nema ni one dosadne ,,sedme,,na rajske.Kazu rade a ne kontaju da manju stetu svojim firmama nanose kad ne rade.
Nema ni Hasima.Sigurno ,,visi,, na Seni.Sve u svemu jedan jako dosadan Cetvrtak.

Hashim said...

Dok ti raspravljas sa gluvim , slijepim ... najbolje na Seni.

Hashim said...

Evo i jedne pjesmice, da nije dosadno ( prepiso )
"Za jedno smo srasli grade, ja i ti

Dejtonsko je nebo podijelilo nam štih

ispod Trebevića ganjali smo tle

ko će brže krasti, ko će višlji biti

Ti si bio velik a došao sam ja.

S igrama uz osmijeh ušo sam u stan.

Mućak koji raste zavolio te tad.

Postao je ovdje moćan, ali smrad.

Ref.

Bilo gdje da skrenem neki šićar ganjam.

Putevi me svi sebi vode

Gledam s velkom čežnjom na dvorišta tvoja,

Sarajevo, prćijo moja.

Pjesme svoje imaš, al ja ih zijevam.

Volim da ti lažem šta muljam.

Gadosti su moje sva sreća tvoja,

Sarajevo, prćijo moja

Kada prođu zime i dođe lijepi maj,

Placevi su ljepši bagere mi daj.

Biralište sramno užasima zri.

neke moći prave neke riječi lažne.

Sad je mućak čelnik, sve se pita njeg.

Računi mu puni i ljiljana stijeg.

Profit će i gadost ispuniti sad,

Sarajevo moje, moj sjebani grad.

Ref.

Sarajevo, prćijo moja"

dalibor bilic said...

Jel ista muzika.

rajskadjevo said...

Kako ti može biti dosadno? Dan nikada ne smije biti dosadan.. Moja mama je meni dok sam bila mala uvijek govorila - samo budalama je dosadno!!! Cssss...
i još je rekla ..kad ti je dosadno primi se za nos i okreći se oko sebe i svoje osi...hehe..sad vidim kakve su to mudre riječi koje je zborila...
I ja kao i sedma naporno radim ovih dana, a navečer se opuštam uz filmove i vinčeko...zamotam se u dekicu i gledam filomove i mozak na pašu...mali mi je instaliral na kompjuteru neku aplikaciju popcorn za skidanje filmova....
Danas je na jogi jedna pričala da je išla kod nekog tipa u Zagrebu na neki seminar i kad su ušli u alfa stanja unutar meditacije,i uspravno sjedili, na čelu su joj bili "stajali" mobitel, žlica, ključ, kao zaljepljeni...kad je došla kući pokušala je opet isto ali nije joj uspjelo....koliko je ljudski um snažan!!!
A što se tiče Sarajeva taj grad jednostavno treba voljeti, jer i gradovi imaju svoju dušu, sa svim usponima i padovima, dobrim i lošim stvarima, grozotama i divotama, jer niko od nas ne može shvatiti božansku logiku...izvana treba kritizirati ali iznutra ljudi..potpuni mir, mir i mir...
Eto, da unaprijed odgovorim nisam na drogama niti sam previše popila heh!

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...