Saturday, January 10, 2015

Uz kafu -Napolitanka od limuna

Ne zanima me ono  ,sto me se licno ne tice.Hm .ok,Problem je kad me se pocne  ticati , ono  sto me ne zanima ,a niko me nije pito.

Nedeljom vojska izlazi u grad.Po pe -Esu  ,u ,,provod,, moze 20 posto ,,cete,, ostali  po redu u drugu i slijedece Nedelje.

Subota.Jutarnje postrojavanje.Kaze ,,kapetan,,,,prosle Nedelje  dva vojnika iz  nase sredine su u gradu  pravili  probleme  stanovnicima.Intervenisala je i policija ali su ta dvojca pobjegli.Pozivam ih sad da  izadju ispred stroja.Stoji sto vojnika.Niko ne izlazi.Tisina.Ok .Ako je tako ,ove Nedelje niko iz cete ne ide u grad.Voljno.

A jesam se bio nameracio.Mjesano meso i hladna piva.Vise piva.

,,Ko je to pravio ,,sranje,, pitam onako usput.Okolo naokolo ,malo ih zna i odgovor ,ali poslije sat od onih 2 posto ,sto znaju ,sad zna i 90 posto.Ostajemo u kantini  ,solidarisemo se, sa  napolitankama od limuna.

Slijedeca Subota.Pospano postrojavanje .Kaze kapetan ;Opet je neko  iz nase cete ,,orgijao,, po gradu. .Neka ti izadju pred stroj ili ako neko zna ko je neka i kaze,Stoji i suti 100 vojnika.Ok ni ove Nedelje nikom nema u grad.Jebote tuge ,.Pitam okolo ko je ,,supak,, Sad vec  skoro svi znaju ,da su to oni isti ,zbog kojih  nisam bio na hladnoj pivi ,a koji su poslije pobjegli i  uzivali u njoj.Ja opet na napolitanke.

Treca Subota.Spremio se ja jos u Petak.Sad svi znaju da su  opet ta  dvojca  plus jedan vise  zbrisali u grad i  opet ,,razvaljivali,, .Skupim ja  ,,svoju,, trojcu naj  blizih i naj jacih .Nadjem ove ,,sporne,, u kantini .Valjaju se od sege u nekoj prici.Valjda o nama ostalim pricaju.kazem; jarane  ,ja evo 3 hefte vec jedem napoltanke  od limuna ,od kojih i da ih ne otvoris , ,,fata,, kiselina i curi  slina u ustima ,a vi ,,sukate pivu,,E ne ,,mere,, vise tako.Necemo  dovjeka ,,placat vase racune ,,Sad imate izbora ,da se sami prijavite  ili ce  ,,kapetan,, vec na neki nacin saznati ,al tim sto ,,znam,, i sto se pravim da  ne znam,ne cinim uslugu  ni vama ni sebi ni ostalim a specijalno zbog toga  sto mislim da niste u pravu i zbog toga ,sto vas se jebe za nas ostale.

I sta je bilo.Ma nista osim sto smo malo promijenili uloge.ja pio pivu ,jeo mjesano meso ,a oni se u kantini ,,pretplatili ,, na  vocne napolitanke.Nismo ,,svi,, isti ,ali nekad nije dovoljno to  samo znati,  Treba, po potrebi ,  znat i  pokazat.


7 comments:

Anonymous said...

uh, dobra ,dobra

Hashim said...

Ua , cinkaroš !
Ko ti je branio da i ti preko ograde pa na pivu ?
Odoh u Parrish , lijepo vrijeme( na vino )

Anonymous said...

https://www.youtube.com/watch?v=vyipKePFLxw

Anonymous said...

Mjesano meso, ha ha ha. Propao ti sudar s lokalnom trebom, samo ne smijes priznati. I ne treba, cemu praviti probleme ?

dalibor bilic said...

Vratil se onaj Bonaparta iz Pariza -sa vina.Valjda jest.
Problem je zapravo sto necu zbog drugih da preskacem ogradu da bi uzivo u vlastitoj pivi.
Nego gledam ,,glasuje,, se u Hrvatskoj.Sve mi se cini da ce Hrvati opet izabrat ,,pogresnog,,Po ko zna koji put.

dalibor bilic said...

Sta sam vam ,,reko,,

Anonymous said...

da se nisi mozda nasekiro ?

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...