Friday, June 22, 2018

Boze nepravde

Nista strasno.Ako srbija pobjedi Brazil sa 5 prema nula ide dalje  i sanse su odprlike iste onima da ovoj zemlji vrate kosovo.,odnosno uvijek ima nade.

ok na stranu zajebanciju.razmisljao sam koju rijec da upotrijebim za  reprezntaciju srbije.Nisu losi ,nisu slabi ,ali im najvise  odgovara da su ,,tanki,,Kad izgubis protiv osrdnje  Svajcrske i ne zasluzujes  ici dalje.

Ne volim o sudijama ,ali  ovaj  svabo ,zapamtio sam ga ,uvijek   djeli krivdu ,prema svemu sto mu mirise na bivsu Jugoslaviju .Mora da mu je dedo bio u ss  diziziji princ eugen i pogino negdje na Sutjesci pa se  sad sveti.nafalio sam video  sudiju u zadnja 2 posta i bas me zanimalo ,koji je to nacin da se prevari tehnologija.igralo se drugo poluvrijeme  utakmice i na jedan centarsut  sa strane ,dvojca svajcarskih igraca  su srusili srpskog centarfora ,drzali ga rukama , i ne da je  bio  citi penal nego   je sudija morao svirat i dupli.kad se  ocekivalao  da ce bar pregledati snimku i ispraviti gresku,odnosno sviati penal ,svabo je dosudio  faul  nad dvojcom svajcaraca  i time automatski  izbjegao  video  snimak.katastrofalno ,namjerna greska ,dnosno  video nije svemoguc  u ljudskoj prevari.ne kazem da  bi srbi pobjedili  i krivica je iskljucivo njihova ,ali je bilo zanimljivo  vidjeti kako sudija krade ,,tehnologiju,,razlika izmedju  covjeka i tehnologije je u tome ,sto ova druga ne vara  i sto joj  dedo nije pogino  od ruku partizana  na Sutjesci,

Inace nista strasno.petica  Brazilcima  i eto  pravde,a nepravde ce ,fala bogu  uvijek biti.

11 comments:

Nurko said...

Jeste bio čist penal ali i Srbi bezveze kukaju, kao da su nadigrali Šipce. Rezultat je realan obzirom na igru mada da je bilo i neriješeno ne bi bilo nepravedno. A i u tom slučaju bi morali pobjediti Brazil pa isto im se hvata.

Anonymous said...

Men se čini da je bolje vama amerima držat se basketa i bezbola. Hajmo prvo oko ovog navodnog penala za Srbiju. To ne bi ni Mažić svirao kao penal, jer kao prvo sva trojica se hvataju i guraju , Mitrović igrača ispred sebe drži , vuče za dres i obara, doduše to njemu radi onaj iza ali je pravilo da se u tom slučaju sudi faul za obranu jer navalni igrač nema loptu niti je u prilici doći do nje, a pravi očit faul kako bi zauzeo bolju poziciju u duelu. Prema tome ni govora o penalu tako da to nikakav var ne bi popravio i drugačije odlučio. To što su dvojica na jednog isto nema veze jer to pravilo ne postoji , može ih bit i trojica
Hrvatska je odigrala drugo poluvrijeme stvarno odlično iako je Argentina ekipa ispod svakog nivoa, na čelu s trenerom koji je očigledno na kokainu ili sl. po ugledu na Maradonu. A Messi je obični mali miš nespreman voditi ekipu i iz prosječnih saigrača izvući maximum (kao Ronaldo iz portugalaca) nego ih svojim ponašanjem još više strovaljuje. Odavno antipatičnijeg vrhunsskog igrača svijet nije vidio i želim mu što prije kraj karijere.

Gotovo Srbin said...

Ni jedan od Svicaraca nije ni gledao prema lopti nego su obgrlili Mitrovica koji jedini jeste isao prema lopti, duplo eklatantniji primjer nego penal nad Mandzukicem protiv samo jednog Nigerijca. Samo me zanima kako Svabo iz Minhena sudi Svici, to je kao Crnogorac da je sudio utakmicu.

dalibor bilic said...

pa jeste malo cudno u najmanju ruku da Nijemac sudi ovu utakmicu .Mozda bi jedino Hrvat ili Bosanac sudili gore hahahahhahahaa a sto se tice penala ,svi komentatori koji se profesionalno razumiju u nogomet kazu da je bio.Slazem se sa anamo nimusom o argentinskom treneru i jedino je gore izgledo bazdarevic.

Anonymous said...

zena od onog trenera Vladimira Petkovica Ljilja je nekad prije 35 godina radodajka bila, ko nije pito nije ni dobio

Anonymous said...

Da li ti namjerno ili slucajno pises Srbija sa malim slovom? Pa I pola Hrvatske reprezentacije su Iz Bosne pa nikome nista.

Marijan said...

Ne čitam i ne *ebem ni tri posto što pišu ovi anonimni... al' ovo je bilo kratko, htio ili ne morao sam, zaintrigiralo me - za koju reprezentaciju je igrala Ljilja?

Marijan said...

U zadnje vrijeme uhvatila me neka "fjaka"...
Pozdrav imenovanima!

Micko said...

Jesu oštećeni za penal tu nema price ali kad su imali ono nekoliko šansi htjeli su da se jednostavno ušetati u gol. Vrijeme driblinga je prošlost sto se vidjelo kod Srbije i kod Argentine. Sad su duge lopte i trka. Ko je gledao Belgiju i Tunis shvatit će. Najbolja utakmica do sada.

Micko said...

Šta Englezi rade Panami mene stid gledat.

Anonymous said...

Ljiljana je gospoja koja se dobro udala,pa bila radodajka ili ne. A Vlado je od Radnika iz Hadzica i juniora Sarajeva i zamjene braci Bozovicima, pa onda Jakovljevicu,Musemicu,Teskeredzicu dogurao do klupe Lacija i evo do trenera top 10 svjetskih reprezentacija.Svaka mu cast.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...