Monday, June 18, 2018

Maradona

Malo cu ,,davit,, sa ,,rusijom,, da odma kazem ,pa koga ne zanima  fudbal ,nek potrazi sebi nesto bolje,Naravno da ja nisam  fudbalski strucnjak ,al imam neki svoj ,,ugao,,i ako nekoga zanima sta pravi ,,profesionalac,, misli ,nakoh  dana odigranih utakmica nek ode na  portal  ,Radio sarajevo,,,, Tamo  faruk hadzibegic  iz strucnog ugla poprati odigrane utakmice ,sa jako dobrim komentarima  i u glavnom se slazem  sa njegovim  vidjenjem ,osim onog ,,generalnog,, da je i reprezentacija Bosne i Hercegovine ,trebala biti  na prvenstvu.Ja mislim da nije  i da nije zasluzila i sa onakvim selektorom kakav je bio Bazdarevic ,koji nebi mogo odvest  do poste ni nanu da,, podigne,,  penziju ,a ne  Bosnu u Rusiju i sa igrom  koju su prikazali  u naj laksoj skupini ,nije steta sto nisu otisli,nego sramota.

Ja bi nesto rekao o uvodjenju  video tehnologije na ovome prvenstvu.Sudija je  covjek koji djeli pravdu ,a u  fudbalu gdje se sve brzo desava ,do sad taj sudija nije imao  pravo na popravni ,odnosno  sto nije u trenutku vidio i svirao  i proslo je.Sad je vec puno  bolje.Svaka sporna situacija  se snima  i tesko da se  vise  mogu desiti slcajevi poput onog maradoninog  gola rukom ,koji bi  neku reprezentaciju mogle kostati i titule.Video asistencija je nesto najbolje sto se u  fudbal uvelo u zadnjih  20  godina i sto je naj vaznije  proslo je sve bezbolno ,gdje su mnogi ocekivali da ce ovo  usporiti igru i uticati na ambjent ,sto se nije desilo ,nego  na suprot ,sad i gledaoci uzivaju u ponovljenim snimcima.Svaka inovacija koja ce doprinjeti  da se broj  objektivnih i subjektivnih  gresaka svede na minimum je dobro  dosla.

Svedska mi je jedna od naj omiljenojih zemalja ,onako generalno  i koliko su veliki u svemu ,toliko isto nemaju talenta za   fudbal.mislim na onaj dio igre  sto se zove inprovizacija ili tehnika ,ali imaju jako posten odnos i prema igri i prema protivniku.Juzna Koreja je  jedan od  slabijih sastava  na prvenstvu a izgleda da im nije pomoglo  ni to sto je trener ,,zavrtio  igracima brojeve na ledjima ,da zbuni protivnika uz komentar ,,Njima mi svi izgledamo isto,,da budem posten ,za ,,njih ,, ne znam al meni  svi isti.

Belgija je   suvise jaka  da bi se ,,kockala ,, sa panamom  i sigurno su jedni od favorita prevenstva ,Rutinska  ,,trica,,

Englezi dobri a i tunis nije los.na kraju zasluzena  pobjeda ,uz dosta srece  Engleske ,a da je i tunis osvojio bod nebi bilo nezasluzeno jer kad prims go u zadnjoj minuti  uvijek je tragedija.

Od zanimljivosti koje sam upamtio ,moram spomenuti  ,,Foxsove,, komentatore  sa meceva  Hvatske i srbije ,koji su nekoliko puta spmenuli  Jugoslaviju  u kontekstu :koja bi to reprezentacija bila  od igraca sastavljenih  iz sad 7 zemalja.prvo nisam  skonto kako 7 ,pa poslije jesam -Kosovo.

da zavrsim sa maradonom i njegovim zanimljivim  komentarom  o izboru  domacina ;mexsika ,kanade i Amerike ,2026  godine ,gdje je za  mexsiko rekao da nisu kakvi  fudbaleri ,za kanadu da su bolji u zimskim  sportovima i da amerikance  zanima samo koliko ce minuta EPPa  biti na utakmici.Za ove dvije prve zemlje  i nisam siguran  za tacnost maradoninog vidjenja ,al za Ameriku ,jesam  sto posto.

1 comment:

Micko said...

Mi u nekoj blokadi jer su političari rekli da su Rusi oborili avion iz Malezije u Ukrajini pa nam isključili utakmice. Možemo samo vidjet neki žurnal. To zovu demokracija. Buni se narod ali djes protiv demokracije. Zato imamo polo i ragbi pa čak i kriket koji ja stvarno ne razumijem. Boli nas kurac i onako radimo i plaćamo taxu. Sto da trošimo vrijemae na utakmice od kojih nama taxe.
Jebe me demokracija ko ništa drugo. To me jebe. Koliko mi imamo pametnih glava u parlamentu jedva čekam da nas Kinezi napadnu i zgaze ko govno.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...