Wednesday, June 27, 2018

E sad tek pocinje

Kratko ,jasno i posteno,Njemacki selektor Joakim ,Lev :Nismo zasluzili da idemo dalje ,,

Kod Srba je vec  druga prica.Njihov selektor  razloge lose igre i eliminacije  Srbije  vidi ;U kosovskoj bitci ,kad je Marko zakasnio i to zbog  Sarca  a mozda i zbog kosovke djevojke ,da bi sve to eskaliralo raspadom Jugpslavije ,gdje  je nekoliko Albanaca uzelo  svajcarsko drzavljanstvo ,sto je bilo presudno da pobjede Srbiju ,koju inace niko ne voli  i koja nije imala srece ili sto kratko i jasno rece ,,Svabo,, u jednoj recenici :Nismo zasluzili da idemo dalje ,

Ok salu na stranu.Eliminacija Nijemaca i nije neko  iznenadjenje ,Vece bi bilo da su  sa onakvim timom i igrom isli dalje.mada je nejsano  sta se desilo ,da to vise nije ona ista  Njemacka.Poznavajuci  njihov mentalitet  ,vratice se oni vrlo brzo ,jos jaci i bolji.

Srbija je ispala  protiv Svajcarske a ne danas  u duleu sa Brazilom.Ko se to jos vadio  na njima. mada nisu inpresionirali.

Ako je istina da hrabre sreca prati ,Svedjani su zasluzeno medju 16,mada i dalje mislim da se ne radi o  fudbaalskoj ,,sili,,ali tu su negdje.

Za Mexsiko je dobro sto je izgubio ,da samo  imate priliku   slusati njihove komentatore ,nakon prve dvije utakmice ,nije  bila dilema hoce li  Mexsikanci u  finale,nego  s kim ce igrati.,,Klepili ih ,,vikinzi,, po  usima i napomenuli da moraju biti sretni  sto su medju 16.

U nastavku nema  slabih  i nema iznenadjenja ko god da pobjedi.Sad tek pocinje,ono pravo , svijetsko prvenstvo  .Rascistilo se  za ,,Var,, i  dobar nogomet.

1 comment:

Anonymous said...

A tek da vidis mladjahne Ruskinje...skontas svo bogatstvo slavenskog nam podrijetla I da su u poredjenju s zenama na zapadu u prosjeku liga iznad.


nesloga

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...