Friday, June 29, 2018

Vodka

Na  Zapadu nista novo i najbolji fudbal se jos uvijek igra u Evropi.Od 16 ucesnika ,drugog kruga ,cak 10  sa ,,starog kontinenta,,Afrika jeste napredovala ,al  jos ne dovoljno da bi imali bar jednog  predstavnika u avrsnici.Japan je malo ,,zatalasao ,, Aziju .Juzno amerikanci standardni sa 4 tima u nastavku.da probamo malo prognoziati :

Francuska-Argentina ;Tanki mi nesto ovi Francuzi  ili su kalkulisal,al nema vise idu na ,,ranjenog lava ,Argentinu .Ko ce dalje je tesko pitanje .Mislim da su sanse podjednake  i da puno zavisi ,ko i uvijek od Mesija ,

Portugal -Urugvaj ;Ovo je derbi kola.Dobri i jedni i drugi .Mozda zbog Ronalda ,Portugal ima  neku prednost ,bar za 10 posto.

Spanija -Rusija.Da se ne igra  u Rusiji ,nebi bilo dileme ,ovako  je Spanija i dalje favorit ,al manje od objektivne vrijednosti ,ipak iste procentualne sanse  dajem Spancima ,kao i za ovu predhodnu utakmicu.

Hrvatska -Danska : Svaka cast dancima al u ovoj utakmici nebi smjelo biti dilema i sve osim pobjede Hrvata  bilo bi ravno  cudu,

Brazil -Mexisko ; Dvije zemlje koje zive za  fudbal ,od kojih je  Brazil ipak kvalitetniji  tim,dok Mexsikanci mogu racunat na inspiraciju ,koja ,kao u slucaju protiv Njemacke ,nekad i radi.Sedamdeset posto sansi  Neimaru  protiv Cicarita.


Belgija -Japan :Za mene su belgijanci prvi favoriti za titulu  i trebali bi lako protiv ,,dalekog istoka,, -Japan ,pa na velika vata.Dededeset devet posto za  belgiju.


Svedska-Svajcarska ;Steta sto za Svedjane ne igra Ibahimovic  ili bar  sto se do pasa  ne skine prije utakmice  protiv svajcaraca,Prepali bi se ovi  sigurno  ,,ibrinih,, tetovaza ,Ovako  su sanse podjednake  ili mozda pet posto vise na strani Vikinga.

Kolumbija=Engleska ;Dva totalno  drugacija nacina fudbala u kjeima je kvalitet ipak na strani Engleza ,koji bi ,,morali,, dalje Sanse 60  prema  ostatku za Englesku,

E tek sad svijetsko prvenstvo ,kvalitetom, pocinje liciti na evropsko.gdje vise nema  onih sto geografski moraju biti zastupljeni ,nego igraju najbolji.U Americi se inace igra  redovno prvenstvo.naletim neku vece na jednu utakmicu  i gledo sam jedno 10 minuta.Nije to istii sport.

Kad je rijec o ideologijama ,igra samo jedna i to ona kapitalisticka .Nigdje Komuniste  ni na trebinama.u religiskim okvirima  i dalje dominiraju Katolici .Muslimani ,pravoslavci i budisti jesu malo napredovali ,ali  nista znacajno ,da  bi se ovi prvi zabrinuli.Ateisti  vise nisu nikome interesantni.Po sexsualnoj orjentaciji ,sve je jos izgleda pod ,,kontrolom,,Po rasnoj osnovi ,crno-bijeli svijet,,Po ,,rakiji,,Votka razvaljuje   na domacem terenu.

Inace me uvijek zanimalo ,gledaju li recimo na Marsu  svijestsko prvenstvo ili i oni imaju neki  svoj-slican  opijum za mase.

1 comment:

Anonymous said...

argentina, urugvaj, spanija, hrvatska, meksiko, belgija, svedska, kolumbija, polufinale svi latinosi

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...